Найпопулярніші кіберспортсмени в Україні та історія успіху

Кіберспорт розвивається швидкими темпами, залучаючи до своїх лав підлітків та молодих людей. Саме вони найкраще освоюють цю дисципліну і можуть на рівних конкурувати зі світовими лідерами в даному вигляді. Також на кіберспорт можна робити ставки, які пропонує букмекерська контора GGbet ua.

Найбільш популярні спортсмени

В Україні багато молодих людей активно займаються кіберспортом, заробляючи на життя участю у подібних змаганнях. Вони починали підлітками, освоювали комп’ютерні ігри, і коли набралися досвіду, здобули навички та знання, стали грати у різних командах, завойовуючи трофеї та призові гроші.

Серед найбільш популярних кіберспортсменів країни можна виділити успішних гравців, які виступають за іноземні команди, і досягли значних результатів:

  1. Роман Фомінок виступає у змагання Dota 2. Це гра в жанрі MOBA, тобто бойової арени, де дві команди борються одна проти одної в однакових умовах. Він займається кіберспортом з 2010 року, бився у попередницю Dota 2. Перше досягнення у нього відбулося у 2013 році. Найбільшого успіху досяг виступаючи за команду, яка посіла друге місце в 2016 році, на турнірі, який вважається аналогом чемпіонату світу в інших видах спорту. Заробив понад 1 млн 300 тисяч доларів США.
  2. Володимир Міненко, як і Роман грає в Дота 2, заробив приблизно таку ж суму призових і у світовому рейтингу знаходиться поруч. Обидва спортсмени розташувалися у п’ятому десятку найкращих спортсменів світу у кіберспорті.
  3. Ілля Іллюк також грає у Дота 2, є членом відомих міжнародних команд. Його призові мало не дотягують до мільйона доларів. Він є медійною особистістю, веде блоги, стриманий із змагань, публікує неоднозначні повідомлення в соцмережах, викликаючи бурхливі суперечки.
  4. Данил Ішутін грає в Дота, отримав популярність знявшись у фільмі про кіберспортсменів. Він у 2012 та 2013 році ставав другим призером чемпіонату світу. Заробив майже 800 тисяч доларів.
  5. Данило Тесленко також входить до сотні найкращих кіберспортсменів, проте його спеціалізацією є Counter-Strike. Він створює навчальні відео, для любителів, веде стрими, заснував школу для молодих людей, які бажають досягти успіхів у кіберспорті.

В Україні ще є багато професіоналів кіберспорту, які заробили на змагання сотні тисяч доларів. Вони стають прикладом для наслідування підлітків, які хочуть поєднати свою пристрасть до комп’ютерних ігор з можливістю заробляти гроші.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button